Přeskočit navigaci

Obrázek

 

Řešení

Bezbolestná léčba hemoroidů HAL-RAR

ObrázekAura Medical Clinic nabízí prostřednictvím vyškoleného, certifikovaného lékaře a zdravotníckého personálu možnost bezbolestného řešení problémů s hemoroidy metodou HAL-RAR.

Principem celé operace je pomocí ultazvuku lokalizace a potvrzení přívodné cévy do hemoroidálního uzlu s následným podvazem dané cévy zasobující hemoroid uzel. Podvazem cévy řešíme příčinu hemoroidálního uzlu a ev. progresi hemoroidů v dané lokalitě.Poté se pomocí vstřebatelného pokračujícího stehu provede prošití a mukopexe /vytažení a fixace/ ev. prolapsu anální sliznice.

Výhodou naší HAL-RAR metody je bezesporu využití v indikační škále u II - IV st ,s minimem možných komplikací díky technice dané operace. Dle provedených studíí vykazuje tato metoda až 95% úspěšnost. Výhodou je provedení výkonu ambulantní cestou ev. za krátkodobé hospitalizace s minimálním rizikem možných chirurgických komplikací při kauzálním ošetření hemoroidální nemoci z invazivních chirurgických metod.

Metoda HAL je obzvláště účinná u hemoroidů II. a III. stupně a společně s RAR u některých hemoroidů III. a většiny hemoroidů IV. stupně. Společně tvoří jednu z nejméně invazivních používaných metod.

Jak to funguje konkrétně?

Systém HAL

Do análního otvoru se v lokální anestezii zavede miniaturní ultrazvukový přístroj. Ten chirurgovi umožní přesnou lokalizaci cév zásobujících hemoroidy krví. Dané cévy se následně podváží vstřebatelným stehem. Zamezí tak dalšímu průtoku krve do hemoroidální uzlu. V dané oblasti je minimální citlivost, proto lze zákrok provést bezbolestně pouze v lokální anestezii.

Systém RAR

Zákrok při prolabujících hemoroidech může pokračovat vytvořením pokračujícího stehu od podvazu hemoroidálního uzlu směrem dolů . Přístroj je navržen tak, aby jehla zachytila pouze vyhřezlou tkáň hemoroidu. Konce nitě se svážou dohromady a stáhnou se k prvotnímu podvazu hemoroidálního uzlu . Výsledkem je vtažení hemoroidů zpět do místa vzniku. Tkáň se zajizví a snadno se začlení zpět do análního kanálu.

Potíže s hemoroidy lze léčit také konzervativní terapií, semiinvazivní terapií a v neposlední řadě klasickou chirurgickou cestou. Konzervativní terapie je vhodná u I.stupně , kde lze zvolit jak lokální tak i celkovou léčbu. Konzervativní terapii je možné využít dále jako podpůrnou, doplňující při dalších stadiích, hemoroidálního onemocnění či komplikací.

Další skupinou je semiinvazivní léčba, která je používána především pro řešení hemoroidů I., II., ev. u III. stupně sem patří například Barronova metoda ligace hemoroidálních uzlů, sklerotizace, koaugulace, kryace toto jsou metody založené na destrukci hemoroidálního uzlu. Výhodou je ambulantní provedení výkonu, nevýhodou je opakovaní výkonů bez možnosti přesné identifikace a podvazu dané cévy příslušející k hemoroidálnímu uzlu.

Tyto metody nejsou vhodné u IV.st. Léčba invazivními chirurgickými metodami operace dle Longa/pomocí staplerové techniky/ a klasická operace dle Morgan Milligena, není tak komfortní a vyžaduje vždy minimálně krátkodobou hospitalizaci v nemocnici.


MUDr. Robert Hašek 

Obrázek

V roce 1992 absolvoval VLA JEP Karlovy Univerzity, všeobecné lékařství. Předatestační přípravu v letech 1992-95 ukončil atestací ze všeobecného lékařství. 

Po atestaci provozoval praxi praktického lékaře na vojenském letištiu Praha-Kbely. Následně od 1996 se věnoval všeobecné chirurgii v ÚVN Praha a složil atestaci I. st. z chirurgie v roce 1998 V roce 2008 ukončil specializační vzdělání další atestací. Pracoval na chirurgickém odd. ÚVN, později chirurgické kliniky - Karlovy Univerzity do konce roku 2010, jako vedoucí odd. všeobecné chirurgie. Účastnil se misí v Iráku 2003 /Basra/ jako vedoucí operačních sálu a 2005 v Britské polní nemocnici na základně Shaibah s chirurgickým týmem. Nyní je členem operačního tým AURA MEDICAL CLINIC a GHO CLINIC PRAHA jako chirurg i praktický lékař.

V chirurgii specialován na operace:

  • kýl /tension free techniku/
  • hemoroidů pomocí SONO navigace sytém HAL RAR
  • varixů
  • specializace na autologní tukové přenosy s kmenovými buňkami - Cytori Therapeutics/ Certifikát Autologous Fat Grafting with The Celution /CRS systém Milano 2011/

Licence:

  • licence pro obor chirurgie (2003)
  • specializovaná způsobilost lékaře v oboru chirurgie (2005)
  • specializovaná způsobilost lékaře v oboru – praktické lékařství pro dospělé (2007)